Technische ondersteuning

Login en klik op   rechts onderin beeld. Hier vind je uitleg over de mogelijkheden die jij als medewerker of student hebt om zelf video te maken en te bewerken met Kaltura. Kies een van de topics die je direct ziet staan (zoals upload, record, edit), of gebruik de zoekbalk rechtsbovenin.


Inspiratie nodig? Bekijk Do It Yourself video's van Saxion docenten

 

  

Tips voor het maken van onderwijsvideo's

Ga je een onderwijsvideo maken, bijvoorbeeld een kennisclip, videocollege of vlog? Dan is het goed om eerst het document 'Tips voor het maken van onderwijsvideo's'. door te nemen. Hierin geeft de Saxion video-unit jou tips over onder andere het schrijven van een script en voice-over en het op de juiste manier in beeld brengen van je verhaal. 


DIY met Kaltura: een overzicht

Als medewerker en student van Saxion kun je zelf aan de slag. De Saxion video-unit helpt je op weg met de uitgave ‘Do it yourself met Kaltura*. Een compact en overzichtelijk document waarin we je praktische informatie geven over de mogelijkheden en functionaliteiten die je hebt om met Kaltura (het videoplatform van Saxion) zelf video’s te maken, bewerken, publiceren, kijken, delen en hergebruiken.

 

Video maken met de Saxion video-unit 

De video-unit maakt educatief beeldmateriaal dat aansluit bij het online en blended onderwijs op Saxion. Denk hierbij aan kennisclips en animaties, maar ook podcasts. Alle producties worden open en online gepubliceerd op video.saxion.nl onder de creative commons licentie CC BY NC SA.

Alle medewerkers van Saxion kunnen een video-aanvraag via servicedesk.saxion.nl indienen bij de video-unit (kies hier voor de tegel [Video]).  Het is slim om jouw idee met de ICT&O Instructional Designer of Adviseur van jouw academie te bespreken. Zij weten wat er speelt binnen jouw academie en of er bijvoorbeeld collega’s met hetzelfde plan bezig zijn. Nieuwe aanvragen worden wekelijks besproken in de redactievergadering. Bij groen licht houden we een intakegesprek en gaan we aan de slag!


Onderwijskundige en didactische ondersteuning/informatie

Hiervoor kun je als docent terecht bij de Saxion video-unit of de ICT&O Instructional Designer of Adviseur van jouw academie. Daarnaast kun je in de Blackboardcursus ICTO Docentprofessionalisering (zichtbaar na inloggen) het zelfstudie onderdeel ‘Video’ doornemen. Hier vind je een combinatie van de technische mogelijkheden binnen Saxion met een onderwijskundige/didactische toelichting over het gebruik ervan in het onderwijs. Denk hierbij aan het hergebruiken van video, het maken van een effectieve kennisclip, de mogelijkheden van Kaltura toepassen in het onderwijs en de applicaties die binnen en buiten Saxion beschikbaar zijn voor het maken en bewerken van video. 

 

 

Overzicht Saxion video applicaties

Wil je een video maken, dan heb je ook een applicatie nodig. Alleen voor een opname, alleen om te editen of voor beide. Binnen Saxion hebben wij diverse applicaties beschikbaar. Bekijk het document 'Overzicht Saxion video applicaties' om te zien welke applicaties dit zijn, wat de opnamemogelijkheden en editmogelijkheden zijn, maar ook of de applicatie geschikt is voor een beginner of gevorderde. Daarnaast zie je of de applicatie direct voor jou beschikbaar is of dat jij of jouw academie hier een licentie voor kan aanschaffen.