Technische ondersteuning

Login en klik op   rechts onderin beeld. Hier vind je uitleg over de mogelijkheden die jij als medewerker of student hebt om zelf video te maken en te bewerken met Kaltura. Kies een van de topics die je direct ziet staan (zoals upload, record, edit), of gebruik de zoekbalk rechtsbovenin.

 

Inspiratie nodig? Bekijk Do It Yourself video's van Saxion docenten

 

 

Overzicht Saxion video applicaties

Wil je een video maken, dan heb je ook een applicatie nodig. Alleen voor een opname, alleen om te editen of voor beide. Binnen Saxion hebben wij diverse applicaties beschikbaar. Bekijk het document 'Overzicht Saxion video applicaties' om te zien welke applicaties dit zijn, wat de opnamemogelijkheden en editmogelijkheden zijn, maar ook of de applicatie geschikt is voor een beginner of gevorderde. Daarnaast zie je of de applicatie direct voor jou beschikbaar is of dat jij of jouw academie hier een licentie voor kan aanschaffen. 
  

Een webinar of online event organiseren

Het organiseren van een webinar/online event vraagt altijd om een goede voorbereiding. Maar waar moet je allemaal aan denken? Wat moet je regelen? Dit document is geschreven om jou als organisator van een webinar of online event handvatten te geven om dit in goede banen te kunnen leiden. De handleiding is geschreven voor webinars/online events waarbij iedere spreker/organisator/moderator/deelnemer op afstand, individueel achter een eigen pc zit. Is dit niet mogelijk bij het webinar/evenement dat jij organiseert, of wil je het bijvoorbeeld qua camera’s en setting professioneler aanpakken? Neem dan contact op met de Saxion Video-unit (video@saxion.nl of 088019 1616). Zij kijken samen met jou naar de mogelijkheden en schakelen waar nodig een externe partij in.  

Klik hier om het document te bekijken.

Tips voor het maken van onderwijsvideo's

Ga je een onderwijsvideo maken, bijvoorbeeld een kennisclip, videocollege of vlog? Dan is het goed om eerst het document 'Tips voor het maken van onderwijsvideo's'. door te nemen. Hierin geeft de Saxion video-unit jou tips over onder andere het schrijven van een script en voice-over en het op de juiste manier in beeld brengen van je verhaal. 

 

Een script maken

Een script helpt je je verhaal te structureren, kort en bondig en vooral duidelijk te maken. In het document 'Script Template' krijg je een aantal tips voor het schrijven van een goed script en geven we je een template die je kunt invullen.

DIY met Kaltura: een overzicht

Als medewerker en student van Saxion kun je zelf aan de slag. De Saxion video-unit helpt je op weg met de uitgave ‘Do it yourself met Kaltura*. Een compact en overzichtelijk document waarin we je praktische informatie geven over de mogelijkheden en functionaliteiten die je hebt om met Kaltura (het videoplatform van Saxion) zelf video’s te maken, bewerken, publiceren, kijken, delen en hergebruiken.

 

Video maken met de Saxion video-unit 

De video-unit maakt educatief beeldmateriaal dat aansluit bij het online en blended onderwijs op Saxion. Denk hierbij aan kennisclips en animaties, maar ook podcasts. Alle producties worden open en online gepubliceerd op video.saxion.nl onder de creative commons licentie CC BY NC SA.

Alle medewerkers van Saxion kunnen een video-aanvraag via servicedesk.saxion.nl indienen bij de video-unit (kies hier voor de tegel [Video]).  Het is slim om jouw idee met de TLC Instructional Designer of Adviseur van jouw academie te bespreken. Zij weten wat er speelt binnen jouw academie en of er bijvoorbeeld collega’s met hetzelfde plan bezig zijn. Nieuwe aanvragen worden wekelijks besproken in de redactievergadering. Bij groen licht houden we een intakegesprek en gaan we aan de slag!

 

Onderwijskundige en didactische ondersteuning/informatie

Hiervoor kun je als docent terecht bij de Saxion video-unit of de TLC Instructional Designer of Adviseur van jouw academie. Daarnaast kun je in de Blackboardcursus TLC Docentprofessionalisering (zichtbaar na inloggen) het zelfstudie onderdeel ‘Video’ doornemen. Hier vind je een combinatie van de technische mogelijkheden binnen Saxion met een onderwijskundige/didactische toelichting over het gebruik ervan in het onderwijs. Denk hierbij aan het hergebruiken van video, het maken van een effectieve kennisclip, de mogelijkheden van Kaltura toepassen in het onderwijs en de applicaties die binnen en buiten Saxion beschikbaar zijn voor het maken en bewerken van video.