De Saxion video-unit legt de focus op het maken van professionele kwalitatief hoogwaardige video-producties en podcasts. Op deze manier wil de video-unit bijdragen aan de Saxion visie op onderwijs. De Saxion video-unit is een onderdeel van het OSS-Teaching and Learning Centre (TLC) en werkt nauw samen met de opleiding Creative Business. We zijn een creatief team van redacteuren, videoproducenten, media-adviseurs, onderwijskundigen, videomakers en een programmacoördinator en werken samen met externe makers- en mediabedrijven. We maken je graag wegwijs in de wereld van video en audio.
Cecille Plomp - Bogaard
Adviseur, eindredacteur, kartrekker van de onderwijspodcast en één van de oprichters van de video-unit.Favoriete podcastserie: Jane Goodall’s Hopecast (2020)
Chrissy Holthausen
Functioneel beheerder van de video- en leeromgeving en projectmedewerker Digital Learning Spaces.Favoriete film: Into the Wild (2007)
Dennis Broekhof
Video- en contentspecialist met de nadruk op animatie, met een communicatiemindset en contentmarketingachtergrond.Favoriete film: Dune (2021)
Geerle van der Wijk
Programmacoördinator en docent mediastudies aan de opleiding Creative Business.Favoriete film: All The President’s Men (1976)
Demy Gringhuis
Video-, en content- en livestreamspecialist met een grote passie voor (hiphop)muziek.Favoriete film: Interstellar (2019)
Kirsten olde Heuvel
Onderwijskundig media-adviseur voor creatieve mediavormen om het onderwijs mooier te maken.Favoriete film: Inception (2010)
Tim Dalhoeven
Podcastmaker, video-, en contentspecialist met een liefde voor Ierland.Favoriete serie: How I met your mother (2005)
Levon Advedisian
Stagiair contentspecialist en student Mediavormgever op het ROC van Twente.Favoriete film: American Psycho (2000)
Emma Hoogenraad
Video- en contentspecialist met een passie voor storytelling en fictiefilms.Favoriete film: Jurassic Park (1993)
Alle video’s en podcasts die de Video unit maakt komen open en online beschikbaar op video.saxion.nl en op ons YouTube kanaal, onder de Creative Commons licentie CC BY-NC-SA. Enkel in uitzonderlijke gevallen wijken we hier in overleg met de aanvrager van af. Om zoveel mogelijk open leermaterialen beschikbaar te stellen is het voor een (externe) gebruiker ook mogelijk de video te downloaden. Daarnaast publiceren we geschikt materiaal op Edusources.
Voor meer informatie over het delen van open leermaterialen en de rechten die daarbij komen kijken, kijk op deze pagina.