Een Do It Yourself studio is een ruimte waar zowel docenten als studenten geheel zelfstandig korte video's kunnen opnemen die worden gebruikt als onderwijsmateriaal. De studio bevat de benodigde audiovisuele middelen om in hoge kwaliteit op te nemen volgens het ‘one button recording’ principe. Oftewel met één klik op de knop zo eenvoudig mogelijk een opname maken waar tevens geen nabewerking bij nodig is.

Bekijk onderstaande video's om een beeld te krijgen van de mogelijkheden in de DIY Studio.

Een DIY Studio is eenvoudig in gebruik, geeft snel resultaat en je video wordt direct automatisch geüpload naar het videoplatform.
Er wordt gebruikt gemaakt van een vaste opstelling van de camera’s, dus het is belangrijk dat je een video gaat opnemen waarbij je niet te veel hoeft te bewegen. Je kunt ervoor kiezen om alleen in beeld te komen en bijvoorbeeld iets te demonstreren, dit kan door gebruik te maken van de camera die vanaf boven opneemt. Daarnaast is er de mogelijkheid om een powerpoint presentatie in beeld te brengen, hierbij kun je kiezen voor verschillende posities van de presentator. De tekst kan je middels autocue lezen zodat je niet alles uit je hoofd hoeft te leren.
×
Alternative text - include a link to the PDF!


Als je ervoor hebt gekozen om een video te maken in de DIY studio dan moet je zelf nog een aantal stappen ondernemen.

1. Reserveer een tijdslot voor de ruimte in Enschede of Deventer. Klik hier onder op het kopje Reserveer een DIY Studio.
Bij het reserveren van een tijdslot kun je kiezen uit ‘met ondersteuning’. Dit houdt in dat er een medewerker aanwezig is die je het eerste half uur wegwijs maakt in de ruimte. Mocht je vaker gebruik maken van de ruimte dan kun je de volgende keer kiezen voor een tijdslot zonder ondersteuning.

2. Bereid je presentatie voor. Dit kan alleen door de Powerpoint templates te gebruiken die zijn ontwikkeld voor de studio. Werk dus niet met andere Powerpoint presentaties. Kies hieronder voor de Nederlandstalige of Engelstalige Powerpoint:
a. Template DIY studio NL
b. Template DIY studio ENG

Bekijk onderstaande video voor uitleg over hoe je deze templates kunt gebruiken:Deventer - B0.21
Neem in de centrale hal van de hoofdlocatie Handelskade de trap (of lift tegenover de AH to go) naar beneden, loop de gang door en ga de eerst volgende gang links. De DIY studio bevindt zich direct aan de linkerkant.

floor plan

Enschede - F0.49a
In de centrale hal van de hoofdlocatie Ko Wierenga vind je de DIY studio achter de receptie: F0.49a

floor plan


×
Alternative text - include a link to the PDF!
Ben je een Saxion medewerker of student? Zorg ervoor dat je bent ingelogd op MijnSaxion voordat je deze pagina opent (ververs de pagina na inloggen op MijnSaxion). Microsoft Bookings werkt helaas niet in de webbrowser Safari.

Met ondersteuning geboekt?

Het kan voorkomen dat we geen ondersteuning kunnen bieden in verband met de huidige bezetting.
Mocht dit het geval zijn, dan krijg je bericht hierover.
Om de studio zelfstandig te kunnen gebruiken liggen er handleidingen in de studio. Je vindt een instructievideo onder het kopje ‘Wat moet je voorbereiden’ op deze pagina.