Podcasts

Luister hier naar podcasts gemaakt door onze docenten en studenten, in samenwerking met de Saxion Video-Unit. Diverse onderwerpen komen aan bod zoals het ontstaan van terrorisme, prestatiedruk bij studenten, het ontdekken van je persoonlijke kracht en de meerwaarde van onderzoek voor het onderwijs. Kan je niet wachten totdat er een volgende aflevering beschikbaar komt? Zorg er dan voor dat je de podcastserie “volgt” dat kan via deze website, Apple Podcasts of Spotify. Veel luisterplezier!

Positieve GezondheidPositieve Gezondheid biedt een nieuwe..... Lees verder
×
Positieve Gezondheid biedt een nieuwe gezondheidsbenadering met een bredere kijk op gezondheid die de nadruk legt op het versterken van eigen regie en veerkracht. Saxion en MST zijn in november 2021 gestart met een L.INT lectoraat Positieve Gezondheid, Leefstijl en Leiderschap. In deze podcastserie nemen we je mee in het gedachtengoed van Positieve Gezondheid en gaan het onder andere hebben over de 6 pijlers van Positieve Gezondheid.

Hoe (on)wijs ben jij online?Hoe beïnvloedt mediagebruik..... Lees verder
×
Hoe beïnvloedt mediagebruik jouw leven en dat van anderen? In november is de jaarlijkse week van de mediawijsheid. De focus ligt hier vaak op het tegengaan van online kwetsend gedrag. De Saxion Video-unit start speciaal voor deze campagne een podcastserie. We belichten persoonlijke ervaringen rondom online kwetsend of ongewenst gedrag en de opkomende trends die tot buitensluiting kunnen leiden. Wil je meepraten over dit onderwerp? Neem dan contact op met video@saxion.nl

De EnergietransitieNieuwe en anders opgeleide vakmensen zijn..... Lees verder
×
Nieuwe en anders opgeleide vakmensen zijn nodig om stappen te blijven zetten binnen de energietransitie. Scholing en ontwikkeling spelen hierbij een belangrijke rol. In deze podcast gaan Jacqueline ten Voorde-Bovendeert, Bas van Dongen en Nikki Wamelink op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe kunnen we praktijkopgeleide medewerkers en zzp’ers stimuleren en begeleiden om aan de slag te gaan met om- en bijscholing voor de energietransitie? Deze podcast is gefinancierd en mede mogelijk gemaakt door Instituut Gak.

Denkers & DoenersWat als het je lukt om de wereld van morgen..... Lees verder
×
Wat als het je lukt om de wereld van morgen beter te maken. Veiliger, eerlijker, duurzamer, betekenisvoller... Omdat je nieuwe mogelijkheden ziet. Kansen. In de podcastserie Denkers & Doeners nodigt Anka Mulder, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Saxion, redacteur Anne Hurenkamp uit om met denkers en doeners in gesprek te gaan.

Couleur LokaalOp de drempel van de zomer sprak redacteur Anne Hurenkamp met..... Lees verder
×
Op de drempel van de zomer sprak redacteur Anne Hurenkamp met studenten, oud-studenten en medewerkers van Saxion, op een plek die voor hen van betekenis is. Wie zijn zij? Hoe kijken zij in dit jubileumjaar naar 'hun' hogeschool? Hoe hebben zij Saxion kleur gegeven en wat nemen ze mee naar de wereld van morgen? Zeven persoonlijke, eerlijke en inspirerende gesprekken om het nieuwe schooljaar mee te beginnen. Interviews en montage: Anne Hurenkamp. Coördinatie: Renate Bik

100 dagen!Welkom bij de 100 Dagen Podcast, jouw persoonlijke ..... Lees verder
×
Welkom bij de 100 Dagen Podcast, jouw persoonlijke kompas om te navigeren door de eerste spannende maanden op Saxion. In deze boeiende afleveringen van ongeveer een half uur mixen we belangrijke thema's met praktische tips en inzichten. Allemaal om jou te helpen je eerste jaar te halen als nieuwe student. De podcasts zijn interessant voor iedere student: het maakt niet uit of je nu rechtstreeks van de middelbare school of het mbo komt, of dat je een tussenjaar achter de rug hebt. Laat je leiden door de stem van medestudenten, studentcoaches en experts en betreed je nieuwe reis op het HBO met vertrouwen, enthousiasme en verreikende ontdekkingen.

Purpose pro`s leren uit verhalen over onderwijsMensen willen leren. Die overtuiging ..... Lees verder
×
Mensen willen leren. Die overtuiging vormt het uitgangspunt voor de gesprekken die Aldo & Nitie voeren met heel diverse mensen. Wat mensen leren en hoe zij dat doen is heel verschillend. Elke aflevering vertelt een persoonlijk verhaal. Over dromen, ambities en diepere motieven. Over purpose, de manier waarop men het leven zin geeft. Iedereen heeft de wereld iets te bieden. De onderliggende vraag in elke aflevering is hoe onderwijs die purpose kan ondersteunen en versterken.

In gesprek over Sociaal Juridische DienstverleningSociaal Juridische Dienstverlening; een ..... Lees verder
×
Sociaal Juridische Dienstverlening; een breed vakgebied waarin veel gebeurd. In deze podcastserie praten we je bij met interessante gasten die ons kunnen vertellen wat er speelt in onze maatschappij rondom schuldhulpverlening, de woningcrisis, werk en inkomen.

De Studerende OndernemerDit is de podcast voor student ondernemers en ..... Lees verder
×
Dit is de podcast voor student ondernemers en ondernemende studenten. Als Business Coach ben ik, Sjoerd Welberg, verbonden aan het Saxion Centrum voor Ondernemerschap. Elke uitzending gaan we in gesprek met studenten in het MBO, HBO en Universiteit en experts en ervaringsdeskundigen in het bedrijfsleven die een beetje risico zoeken. Studenten die een eigen onderneming hebben gestart tijdens de studie of de ambitie hebben om ondernemer te worden. Want hoe wordt je ondernemer tijdens je studie? Welke connecties heb je nodig? En wat doet je eigen onderwijsinstelling eigenlijk voor deze ambitieuze groep? Tip van de sluier? Screw it, let's do it!

Integrale SamenwerkingIn deze podcastserie bespreken we vanuit de Golden Circle telkens ..... Lees verder
×
In deze podcastserie bespreken we vanuit de Golden Circle telkens de 3 onderdelen: Why, How, What vanuit de organisatie, de functie en rondom integrale samenwerking en wat de toekomst van ons gaat vragen.

Pleinen, parken en kerken in Oekraïense stedenLeer op deze podcastreis enkele Oekraïense ..... Lees verder
×
Leer op deze podcastreis enkele Oekraïense steden kennen. Dit in het kader van de steunactie van SaxNow voor Oekraïense Saxion-studenten. We interviewen enkele van hen over hun prachtige stad van herkomst. Met 10 mensen lezen we voor over Lviv. Het verhaal komt uit ‘Steden lezen, de stille wording van Europa’ van Karl Schlögel. Lviv, grens én centrum ineen. Een stadsgeschiedenis met actuele parallellen. ‘Als er een vijand voor Lviv stond, betekende dat de alarmtoestand voor de rest van Europa’. Wil je doneren: https://lnkd.in/eMBasWc3 Dank aan ieder die op persoonlijke titel meewerkte. Presentatie: Tom Leussink Geluid: Tim Dalhoeven (Saxion video-unit) Opzet: Frank Evers

Security & JijSecurity is overal om je heen. Op luchthavens, in ziekenhuizen en bij de bank waar jij je geld pint. Maar ook termen als ..... Lees verder
×
Security is overal om je heen. Op luchthavens, in ziekenhuizen en bij de bank waar jij je geld pint. Maar ook termen als privacy, intelligence, geopolitiek en terrorisme hebben te maken met security. Kortom: security is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In de podcastserie “Security & Jij” komen verschillende onderwerpen op het gebied van beveiliging aan bod. Student Security Management Jelle de Boer en Ben den Tuinder, docent/onderzoeker bij de opleiding Safety & Security Management van Saxion hogeschool, gaan het gesprek aan met diverse experts. In de serie worden security-onderwerpen besproken op een voor iedereen toegankelijke manier. Zoals het ontstaan van terrorisme, de rol van de NCTV bij het veilig houden van Nederland en het debat privacy/security. In de vijf afleveringen komen onder meer professor Beatrice de Graaf, Pieter-Jaap Aalbersberg en prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau aan het woord. Stay tuned! De podcast is te luisteren via Spotify en video.saxion.nl.

MengelmoesHoi en welkom bij Mengelmoes! De podcast waarin alle onderwerpen onderzocht worden. Van prestatiedruk tot ...... Lees verder
×
Hoi en welkom bij Mengelmoes! De podcast waarin alle onderwerpen onderzocht worden. Van prestatiedruk tot veranderkunde en van blockchain tot klimaatverandering. Elke aflevering nemen een aantal studenten vanuit het Top Talent programma van Saxion in Enschede een ander onderwerp onder de loep! Alle onderwerpen hebben te maken met de programma's Innovation and Business Creation & Changing Leadership. De naam mengelmoes is ontstaan omdat wij een mengelmoes van studenten zijn met allemaal een andere opleiding. In deze podcast serie worden verschillende experts geïnterviewd over diverse onderwerpen en worden meningen van anderen besproken: een mooie mengelmoes dus.

Wie ben ik?In deze serie podcasts wordt de vraag 'Wie ben ik?' gesteld aan verschillende ..... Lees verder
×
In deze serie podcasts wordt de vraag 'Wie ben ik?' gesteld aan verschillende mensen. Een zenleraar, docent, filosoof, cultureel antropoloog en geluksdeskundige. De serie is ontwikkeld door docent en onderwijsontwikkelaar Marije Draaijer voor de Saxion Parttime School module: 'Ontdek je persoonlijke kracht'.

Lectoraat MvMIHet lectoraat Modelleren van Maatschappelijke Impact van Saxion Hogeschool richt zich op ..... Lees verder
×
Het lectoraat Modelleren van Maatschappelijke Impact van Saxion Hogeschool richt zich op het methodisch inzichtelijk maken van de maatschappelijke impact van innovaties, beleid en andere initiatieven. Dit inzicht maakt het mogelijk om publieke en/of private investeringen beter te verantwoorden. In deze serie podcasts spreken we over thema’s als de maatschappelijke impact, maatschappelijke waarde van reclasseren, typologie van cliënten, maatschappelijke kosten baten analyse en samenwerken. Het lectoraat wil hiermee studenten en professionals inzicht geven in de onderzoeksresultaten van het onderzoek van het lectoraat. Deze podcastserie wordt ingezet in het onderwijs en in het werkveld. Voor meer informatie kijk op www.saxion.nl/mmi

Kritisch reflecterenIn deze podcast zijn twee docenten in gesprek over kritisch reflecteren. Hoe doe ..... Lees verder
×
In deze podcast zijn twee docenten in gesprek over kritisch reflecteren. Hoe doe je dat eigenlijk? Met behulp van de reflectiemethode 'Narra' praten ze over een praktijksituatie.

Jouw podcast hier?

zelfdoen
Wil jij jouw podcast hier hebben? Of Kan je niet wachten om zelf een podcast te maken? Bekijk dan de ..... Lees verder
×
Wil jij jouw podcast hier hebben? Of kan je niet wachten om zelf een podcast te maken? Bekijk dan de uitgave Tips voor het maken van een podcast. We geven je tips voor het maken van je eigen (educatieve) podcast. Een podcast moet een herkenbare structuur en spanningsboog bevatten. Een aantal aspecten voor het ontwikkelen van een podcast zijn altijd van belang: geluiden, lengte, stijltrucs en de presentator. En laten we vooral de inhoud niet vergeten. We zetten ze graag in deze ‘DIY’ op een rij. We richten ons op een podcast die je achter je pc maakt, maar we besteden ook aandacht aan het opnemen op locatie. Je kunt natuurlijk ook in overleg en in samenwerking met de Saxion video-unit een podcast maken. We gaan graag samen met jou aan de slag!
Podcasts