Wil je graag professionele hulp bij het maken van je eigen video of podcast? Dan ben je bij de Saxion Video unit aan het juiste adres. Wij hebben dé kennis, expertise en materialen binnen Saxion om jou te ondersteunen bij het maken van je eigen productie. Op deze pagina ontdek je wat we voor je kunnen betekenen en hoe we samen te werk gaan. Check vooraf altijd even of ‘jouw’ video/podcast niet al bestaat. Wellicht kun je een bestaande productie gebruiken of hergebruiken. Dat scheelt natuurlijk tijd en is ook nog eens duurzaam! Kijk eens onder Academies en Diensten op video.saxion.nl.

De Video unit biedt ondersteuning bij video- en audioproducties van Saxion met een educatief doeleinde. Wil jij een kennisclip maken voor je lessen of een podcast opnemen namens je lectoraat? Dan bieden we je daar graag ondersteuning bij.

Wanneer je aanvraag door de Saxion Video unit is goedgekeurd krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek. In dit gesprek gaan we verder in op jouw aanvraag en bespreken we de mogelijkheden.

Vervolgens ga je aan de slag met het schrijven van een script. Niet schrikken, dat klinkt misschien wat ingewikkelder dan het is. Aan de hand van ons template
×
schrijf je duidelijk uit hoe jij je productie uiteindelijk voor je ziet. Uiteraard kunnen we je waar nodig ook ondersteunen. Vervolgens maken we gezamenlijk een planning met duidelijke afspraken over wie, wat, wanneer en hoe. Als alles duidelijk is kunnen de opnames plaatsvinden. Als opdrachtgever wordt ook jouw input verwacht, jij bent ten slotte de expert binnen je eigen vakgebied.

Aan de hand van het script en de opnames monteren we een eerste conceptversie van jouw productie. Uiteraard ben jij vervolgens in de gelegenheid om daar op- en aanmerkingen bij te plaatsten middels een feedbackformulier. Wij zetten vervolgens de puntjes op de ‘i’ zodat je helemaal tevreden kunt zijn met het eindresultaat.

Let op! Wij gaan uit van maximaal 2 feedbackrondes, waarbij de tweede ronde slechts bedoeld is voor een paar kleine finishing touches. Zorg dus dat je bij het afronden van het script duidelijk je eindresultaat voor ogen hebt en alle mee beslissers de kans hebben gehad om hun mening te geven.

In samenwerking met de Saxion Bibliotheek controleren we of je productie aan alle voorwaarden voldoet voor publicatie. Ten slotte zorgen we ervoor dat jouw productie gedeeld wordt op video.saxion.nl én natuurlijk daarbuiten!

werkwijze saxion afbeelding


Wil je graag samen met ons een educatieve video maken, dan kun je een aanvraag indienen via de SelfServicePortal. Klik hier

Wanneer je via de SelfServicePortal een aanvraag indient bij de Saxion Video unit wordt deze besproken in ons wekelijkse redactieoverleg. We laten je binnen 8 werkdagen weten of je verzoek gehonoreerd kan worden.

Let op: Wil je een video maken voor marketing en communicatie doeleinden, zoals bijvoorbeeld een promotie video? Neem dan contact op met het DMC aanspreekpunt van jouw academie of dienst.

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Hier
×
vind je het template voor het schrijven van een script. Je zet kort neer wat er verteld wordt en wat voor beeld hierbij komt.