Technische ondersteuning

Login en klik op   rechts onderin beeld. Hier vind je uitleg over de mogelijkheden die jij als medewerker of student hebt om zelf video te maken en te bewerken met Kaltura. Kies een van de topics die je direct ziet staan (zoals upload, record, edit), of gebruik de zoekbalk rechtsbovenin.

 

Overzicht Saxion video applicaties

Wil je een video maken, dan heb je ook een applicatie nodig. Alleen voor een opname, alleen om te editen of voor beide. Binnen Saxion hebben wij diverse applicaties beschikbaar. Bekijk het document 'Overzicht Saxion video applicaties' om te zien welke applicaties dit zijn, wat de opnamemogelijkheden en editmogelijkheden zijn, maar ook of de applicatie geschikt is voor een beginner of gevorderde. Daarnaast zie je of de applicatie direct voor jou beschikbaar is of dat jij of jouw academie hier een licentie voor kan aanschaffen. 
  

Video maken met de Saxion video-unit 

De video-unit maakt educatief beeldmateriaal dat aansluit bij het online en blended onderwijs op Saxion. Denk hierbij aan kennisclips en animaties, maar ook podcasts. Alle producties worden open en online gepubliceerd op video.saxion.nl onder de creative commons licentie CC BY NC SA.

Alle medewerkers van Saxion kunnen een video-aanvraag via servicedesk.saxion.nl indienen bij de video-unit (kies hier voor de tegel [Video]).  Het is slim om jouw idee met de TLC Instructional Designer of Adviseur van jouw academie te bespreken. Zij weten wat er speelt binnen jouw academie en of er bijvoorbeeld collega’s met hetzelfde plan bezig zijn. Nieuwe aanvragen worden wekelijks besproken in de redactievergadering. Bij groen licht houden we een intakegesprek en gaan we aan de slag!

 

Onderwijskundige en didactische ondersteuning/informatie

Hiervoor kun je als docent terecht bij de Saxion video-unit of de TLC Instructional Designer of Adviseur van jouw academie. Daarnaast kun je in de Blackboardcursus TLC Docentprofessionalisering (zichtbaar na inloggen) het zelfstudie onderdeel ‘Video’ doornemen. Hier vind je een combinatie van de technische mogelijkheden binnen Saxion met een onderwijskundige/didactische toelichting over het gebruik ervan in het onderwijs. Denk hierbij aan het hergebruiken van video, het maken van een effectieve kennisclip, de mogelijkheden van Kaltura toepassen in het onderwijs en de applicaties die binnen en buiten Saxion beschikbaar zijn voor het maken en bewerken van video.