Tips voor het maken van onderwijsvideo's

Ga je een onderwijsvideo maken, bijvoorbeeld een kennisclip, videocollege of vlog? Dan is het goed om eerst het document 'Tips voor het maken van onderwijsvideo's'. door te nemen. Hierin geeft de Saxion video-unit jou tips over onder andere het schrijven van een script en voice-over en het op de juiste manier in beeld brengen van je verhaal. Een script maken

Een script helpt je je verhaal te structureren, kort en bondig en vooral duidelijk te maken. In het document 'Script Template' krijg je een aantal tips voor het schrijven van een goed script en geven we je een template die je kunt invullen.


DIY met Kaltura: een overzicht

Als medewerker en student van Saxion kun je zelf aan de slag. De Saxion video-unit helpt je op weg met de uitgave ‘Do it yourself met Kaltura*. Een compact en overzichtelijk document waarin we je praktische informatie geven over de mogelijkheden en functionaliteiten die je hebt om met Kaltura (het videoplatform van Saxion) zelf video’s te maken, bewerken, publiceren, kijken, delen en hergebruiken.