Sta jij aan of uit   

 

Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? En wanneer zit technologie ons juist in de weg?  
Wanneer kies jij om aan of uit te staan?  Van 8 t/m 15 november is de landelijke  week van de mediawijsheid  

Saxion Bibliotheek organiseert in samenwerking met de Saxion Video-Unit 2 dagen rondom mediawijsheid. In Enschede heeft deze dag al plaatsgevonden maar je kunt nog steeds gaan!

Vandaag 11 december @ Deventer 

Kom tussen 10.00u en 15.00u naar de bibliotheek en ervaar, ontdek en leer!

 

Programma

 

Virtual en Augmented reality

Durf jij van een flatgebouw te springen? Altijd al eens een stel longen van alle kanten willen bekijken? Of zou je graag een 3D kunstwerk willen schilderen? Dit en meer ervaar je met de VR-apparatuur uit het Saxion XR-lab of met diverse apps, gewoon vanaf je telefoon!

 

Green Screen

Fake News, maar dan in beeld. Wat zou jij anderen wijs willen maken? Plaats jezelf via het green screen in een fantastisch nieuws item en deel het met anderen.

 

Horen, Zien en Swipen

Ontdek 30 mediaverhalen die jij gezien móet hebben.

 

Onder de duim

Heb jij je smartphone onder de duim? Doe de test in tweetallen en deel je resultaat!

 

Literatuur 

Duik in het aanbod aan literatuur rondom mediawijsheid van de Saxion bibliotheek.  

 

Fakenews

Word nepnieuwsmaker, maak zelf de allergevaarlijkste desinformatie en verzamel zoveel mogelijk volgers om heel Nederland om de tuin te leiden.

 

Leer vloggen in een lesuur

Lars Henning leert je vloggen in een lesuur!

Filmen, vloggen en presenteren. Lars springt ervoor z’n bed uit. Sinds zijn vijftiende maakt hij speelfilms, promotiefilms, vlogjes en presenteert hij evenementen. Voor bedrijven, scholen, omroepen en verenigingen (https://www.taaluilen.nl/auteur/lars/).

Let op! Voor de workshops is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Geef je op via dit formulier om zeker te zijn van een plekje! Deze workshop vindt op beide dagen plaats van 10.00u tot 11.00u en van 11.00u tot 12.00u.

Heb je je opgegeven? Bekijk dan alvast deze video: 

 

Podcasts

Maak je eigen podcast, krijg praktische tips en bekijk verschillende formats! We horen ook de ervaringen van studenten tot nu toe. Zij maken nu voor hun eigen module een podcast en zetten deze in als reflectie!

Deze sessie vindt op beide dagen plaats van 11.00u tot 12.00u en van 13.00u tot 14.00u.

Tip: beluister alvast eens de podcast serie ‘Wie ben ik’, gemaakt door de video-unit in samenwerking met Saxion Parttime School.

 

Video in het onderwijs

Wat kun je met video in het onderwijs? Waarom is studeren met video zo effectief? Waar moet je aan denken bij het maken van een effectieve kennisclip? Hoe en van wie kun je hulp krijgen? Ontdek het en stel ons al je vragen! 

 

360° livestream

Ben je niet in de gelegenheid om naar de Bibliotheek te komen om alles te ervaren maar ben je wel nieuwsgierig? Op beide dagen vind je op deze plek onze 360° livestream waardoor je van een afstand een kijkje kunt nemen. Met zo’n 360° camera kun je natuurlijk ook fantastische dingen doen in je onderwijs!

 

Week van de Mediawijsheid Horen, Zien en Swipen